Känslor är inte sjukdomar, störningar eller dysfunktioner. Jag ser att vi i vår samtid har en tendens att patologisera och sjukförklara det som det som egentligen är funktionella reaktioner på livets påfrestningar. Detta leder bevisligen inte till någon hållbar positiv förändring för vare sig oss själva, våra barn och unga, samhället eller folkhälsan.

För att vi ska kunna skapa hållbar positiv förändring behöver vi kunskap om och förståelse för de bakomliggande orsakssambanden till de olika uttryck på lidande som vi upplever eller möter i vår vardag.

Jag vill i mitt arbete bidra till en ökad förståelse för psykiskt lidande och dess olika uttryck och orsakssamband, samt till ökad kunskap om hållbara alternativ till dagens biomedicinska och farmakologiskt inriktade människosyn. Detta för att skapa hållbar positiv förändring för både våra medmänniskor och för samhället.

#5 Månadens nyheter: SSRI och självmord, nedtrappning, trauma och psykos, ADHD och anmälan av Fråga doktorn till granskningsnämnden

Nu ligger femte avsnittet av Månadens nyheter ute.

Månadens nyheter är en videoblogg där jag tar upp några av nyheterna som jag publicerat på mina sociala medier under den senaste månaden.

I detta femte avsnitt av Månadens nyheter tar jag upp följande;

    1. Antidepressiva läkemedel kan öka risken för självmord, varnar forskare
    2. Nedtrappning och utsättning av antidepressiva läkemedel
    3. Trauma, psykos och traumamedvetna insatser
    4. ADHD och min anmälan av SVT:s Fråga doktorn till granskningsnämnden

#5 Månadens nyheter: SSRI och självmord, nedtrappning, trauma och psykos, ADHD och anmälan av Fråga doktorn till granskningsnämnden >>

Min tanke är att publicera ett nytt avsnitt av Månadens nyheter sista fredagen varje månad. Har du nyhetstips, frågor eller funderingar kring Månadens nyheter (eller något annat för den delen), tveka inte att höra av dig till mig på lasse@lassemattila.com.

Vill du prenumerera på Månadens nyheter kan du göra detta på min YouTube-kanal. Prenumerera på Månadens nyheter >> 

Allt gott!

Lasse