Känslor är inte sjukdomar, störningar eller dysfunktioner. Jag ser att vi i vår samtid har en tendens att patologisera och sjukförklara det som det som egentligen är funktionella reaktioner på livets påfrestningar. Detta leder bevisligen inte till någon hållbar positiv förändring för vare sig oss själva, våra barn och unga, samhället eller folkhälsan.

För att vi ska kunna skapa hållbar positiv förändring behöver vi kunskap om och förståelse för de bakomliggande orsakssambanden till de olika uttryck på lidande som vi upplever eller möter i vår vardag.

Jag vill i mitt arbete bidra till en ökad förståelse för psykiskt lidande och dess olika uttryck och orsakssamband, samt till ökad kunskap om hållbara alternativ till dagens biomedicinska och farmakologiskt inriktade människosyn. Detta för att skapa hållbar positiv förändring för både våra medmänniskor och för samhället.

Glad sommar! – Nyhetsbrev juni 2023

Läs nyhetsbrevet för juni månad >>

Sommar. Tid för somliga att frikoppla sig från vardagsstressen och ladda batterierna. Själv försöker jag ta mig till Finland denna tid på året för att hälsa på släkt och vänner. Så även i år. Det är något visst med att även få fysisk distans till vardagens bestyr hemma i Sverige. Det känns lättare att få perspektiv på det sättet på nåt vis. Men även om miljön och mötena är andra än hemma i Sverige så finns hjärtefrågorna med även här. De finns alltid med. Läs nyhetsbrevet >>

Nyhetsbrevet juni 2023

I nyhetsbrevet för juni kan du bland annat läsa om följande;

  • En promenad på minnenas aveny
  • Mer kunskap om psykofarmaka räcker inte
  • Historiskt inriktningsbeslut och namnbyte – Föreningen Alternativ till Psykofarmaka
  • Vi byter namn – lämna ditt förslag! – Föreningen Alternativ till Psykofarmaka
  • Känslor är inte sjukdomar | Del 1 av 4 – Light of Lotta
  • ADHD – En social konstruktion | Del 2 av 4 – Light of Lotta
  • Passar diagnosmanualen oss | Del 3 av 4 – Light of Lotta
  • Det normala har blivit onormalt | Del 4 av 4 – Light of Lotta
  • Kommande framträdanden

Läs nyhetsbrevet för juni månad >>

Om nyhetsbrevet

Jag har distribuerat mitt månatliga nyhetsbrev sedan 2008. Nyhetsbrevet syftar till att dela nyheter och reportage om frågor kring psykisk hälsa/ohälsa, välfärd, socialt arbete och utbildning, och till att (förhoppningsvis) generera ett mervärde för dig som är intresserad av dessa frågor.

Prenumerera på mina nyhetsbrev och få dessa direkt i din inkorg. Fyll i ditt namn och din mailadress och bekräfta prenumerationen i det mail som du får efter detta.

Din e-postadress kommer enbart att användas till utskick från mig, och kommer inte att säljas, bytas eller överlåtas till någon annan. Du kan när som helst avsluta din prenumeration genom en länk längst ner på varje nyhetsbrev, alternativt genom att via e-post meddela detta till mig på lasse@lassemattila.com.

Med kärlek och respekt

Lasse Mattila