Känslor är inte sjukdomar, störningar eller dysfunktioner. Jag ser att vi i vår samtid har en tendens att patologisera och sjukförklara det som det som egentligen är funktionella reaktioner på livets påfrestningar. Detta leder bevisligen inte till någon hållbar positiv förändring för vare sig oss själva, våra barn och unga, samhället eller folkhälsan.

För att vi ska kunna skapa hållbar positiv förändring behöver vi kunskap om och förståelse för de bakomliggande orsakssambanden till de olika uttryck på lidande som vi upplever eller möter i vår vardag.

Jag vill i mitt arbete bidra till en ökad förståelse för psykiskt lidande och dess olika uttryck och orsakssamband, samt till ökad kunskap om hållbara alternativ till dagens biomedicinska och farmakologiskt inriktade människosyn. Detta för att skapa hållbar positiv förändring för både våra medmänniskor och för samhället.

Vad vi vill uppnå och får försaka – Nyhetsbrev april 2023

Läs nyhetsbrevet för april månad >>

Den begränsade tiden och behovet av att ägna tid åt det som skänker mening åt våra liv. Det har varit temat för två av mina senare musiklanseringar; Där du är och Tillfälligt. När jag skriver musik så försöker jag först att skapa total tystnad. Tystnad för att kunna höra det som universum vill förmedla till och genom mig. Det är ofta i tystnad som jag kan höra det som egentligen sägs och vad som är viktigt. Läs nyhetsbrevet >>

Nyhetsbrevet april 2023

I nyhetsbrevet för april kan du bland annat läsa om följande;

  • Skandalerna i Klara-fallet fortsätter
  • Föredraget den 5 april nu ute på YouTube
  • Förbjud att behandla unga som mår dåligt med enbart läkemedel – Göteborgs-Posten
  • Enskilda individers engagemang avgörande för förändringen
  • The Power Threat Meaning Framework har anlänt till Sverige
  • Passion för själen: poddsamtal med Rita Borenstein
  • #4 Månadens nyheter: ADHD, FN:s oro för barnen i Sverige, PTMF, Klara-fallet
  • FN-kommitté oroad över psykiatriska läkemedel till barn i Sverige
  • VIKTIGT MEDDELANDE angående mail och meddelanden!
  • Digitala torgmöten 2023
  • Kommande framträdanden

Läs nyhetsbrevet för april månad >>

Om nyhetsbrevet

Jag har distribuerat mitt månatliga nyhetsbrev sedan 2008. Nyhetsbrevet syftar till att dela nyheter och reportage om frågor kring psykisk hälsa/ohälsa, välfärd, socialt arbete och utbildning, och till att (förhoppningsvis) generera ett mervärde för dig som är intresserad av dessa frågor.

Prenumerera på mina nyhetsbrev och få dessa direkt i din inkorg. Fyll i ditt namn och din mailadress och bekräfta prenumerationen i det mail som du får efter detta.

Din e-postadress kommer enbart att användas till utskick från mig, och kommer inte att säljas, bytas eller överlåtas till någon annan. Du kan när som helst avsluta din prenumeration genom en länk längst ner på varje nyhetsbrev, alternativt genom att via e-post meddela detta till mig på lasse@lassemattila.com.

Med kärlek och respekt

Lasse Mattila