Känslor är inte sjukdomar, störningar eller dysfunktioner. Jag ser att vi i vår samtid har en tendens att patologisera och sjukförklara det som det som egentligen är funktionella reaktioner på livets påfrestningar. Detta leder bevisligen inte till någon hållbar positiv förändring för vare sig oss själva, våra barn och unga, samhället eller folkhälsan.

För att vi ska kunna skapa hållbar positiv förändring behöver vi kunskap om och förståelse för de bakomliggande orsakssambanden till de olika uttryck på lidande som vi upplever eller möter i vår vardag.

Jag vill i mitt arbete bidra till en ökad förståelse för psykiskt lidande och dess olika uttryck och orsakssamband, samt till ökad kunskap om hållbara alternativ till dagens biomedicinska och farmakologiskt inriktade människosyn. Detta för att skapa hållbar positiv förändring för både våra medmänniskor och för samhället.

Viktig information inför kvällens föredrag

Ikväll håller jag ett kostnadsfritt digitalt fördrag om alternativ till psykiatriska diagnoser och psykofarmaka. Då intresset för evenemanget har visat sig vara större än vad arrangören, partiet Enhet, räknat med har man nu gått ut med uppdaterad information inför föredraget.

Utifrån det stora intresset för kvällens arrangemang har partiet Enhet nyss gått ut med följande information.


”UPPDATERING INFÖR KVÄLLENS FÖREDRAG!!!
Kvällens föredrag har väckt större intresse än vad vi kunde ana och det är vi förstås jätteglada för!
Då Enhets Zoom-prenumeration har en begränsning på 100 deltagare, så håller vi på och undersöker om det går att uppgradera vår prenumeration nu i eftermiddag med bibehållen Zoom-länk som redan har gått ut till alla intresserade.
Om det inte går så innebär det att max 100 deltagare får rum och att först till kvarn, det vill säga först in till föredraget, får plats.
Om du dessvärre inte får plats, vill vi påminna om att föredraget spelas in, så du kan se föredraget i efterhand. Se Enhets FB-sida eller Enhets Youtube-kanal.
Dessutom, med tanke på det stora antalet anmälningar, så kan vi tänka oss att sända detta föredrag en gång till inom en snar framtid.
Med förhoppning om din förståelse
Gunilla Wigertz för Enhet”

Har du anmält dig till föredraget och vill vara säker på att få plats rekommenderar jag dig att ansluta till mötet i god tid innan kl. 19.00 som är starttid för föredraget.
Allt gott!
Lasse