Känslor är inte sjukdomar, störningar eller dysfunktioner. Jag ser att vi i vår samtid har en tendens att patologisera och sjukförklara det som det som egentligen är funktionella reaktioner på livets påfrestningar. Detta leder bevisligen inte till någon hållbar positiv förändring för vare sig oss själva, våra barn och unga, samhället eller folkhälsan.

För att vi ska kunna skapa hållbar positiv förändring behöver vi kunskap om och förståelse för de bakomliggande orsakssambanden till de olika uttryck på lidande som vi upplever eller möter i vår vardag.

Jag vill i mitt arbete bidra till en ökad förståelse för psykiskt lidande och dess olika uttryck och orsakssamband, samt till ökad kunskap om hållbara alternativ till dagens biomedicinska och farmakologiskt inriktade människosyn. Detta för att skapa hållbar positiv förändring för både våra medmänniskor och för samhället.

#3 Månadens nyheter: Fallet Klara – olaglig psykiatrisk tvångsvård och en rättsskandal anno 2023

Nu ligger tredje avsnittet av Månadens nyheter ute.

Månadens nyheter är en videoblogg där jag tar upp några av nyheterna som jag publicerat på mina sociala medier under den senaste månaden.

I detta tredje avsnitt av Månadens nyheter tar jag upp fallet med Klara. Ett rättsfall om psykiatriskt tvångsvård som med otäck precision synliggör maktobalanserna och rättsosäkerheten inom psykiatrins område i Sverige år 2023.

Se #3 Månadens nyheter: Fallet Klara – olaglig psykiatrisk tvångsvård och en rättsskandal anno 2023 >>

Min tanke är att publicera ett nytt avsnitt av Månadens nyheter sista fredagen varje månad. Har du nyhetstips, frågor eller funderingar kring Månadens nyheter (eller något annat för den delen), tveka inte att höra av dig till mig på lasse@lassemattila.com.

Vill du prenumerera på Månadens nyheter kan du göra detta på min YouTube-kanal. Prenumerera på Månadens nyheter >> 

Allt gott!

Lasse