Känslor är inte sjukdomar, störningar eller dysfunktioner. Jag ser att vi i vår samtid har en tendens att patologisera och sjukförklara det som det som egentligen är funktionella reaktioner på livets påfrestningar. Detta leder bevisligen inte till någon hållbar positiv förändring för vare sig oss själva, våra barn och unga, samhället eller folkhälsan.

För att vi ska kunna skapa hållbar positiv förändring behöver vi kunskap om och förståelse för de bakomliggande orsakssambanden till de olika uttryck på lidande som vi upplever eller möter i vår vardag.

Jag vill i mitt arbete bidra till en ökad förståelse för psykiskt lidande och dess olika uttryck och orsakssamband, samt till ökad kunskap om hållbara alternativ till dagens biomedicinska och farmakologiskt inriktade människosyn. Detta för att skapa hållbar positiv förändring för både våra medmänniskor och för samhället.

Bild på omslaget till Lasse Mattilas nya singel "Jag måste våga lämna dig"

RELEASE: Jag måste våga lämna dig

Idag, lördagen den 22 oktober, släpps vår nya singel ”Jag måste våga lämna dig”. Låten finns att lyssna på på Spotify, iTunes och YouTube Music.

Det var snart ett år sen sist. Idag är det dags igen. Ett singelsläpp. Det sista inför vårt kommande album, Skärvor. ”Jag måste våga lämna dig” är en låt med lite olika ingångar. En kärleksrelation, ett beroende, ett missbruk. Den initiala impulsen för min del var en radiodokumentär om rättspsykiatrisk vård och hur människor kan fastna i denna ”vård” i brist på hjälp för sina trauman, beroenden och missbruk. Om de destruktiva relationerna mellan människor, till kemiska substanser och till ett system som många gånger skadar mer än det hjälper.

För produktion, mixning och mastering står som vanligt Magnus Sjöqvist på Greenhouse Productions.

Lasse

Jag måste våga lämna dig