Jag ser att vi i vår samtid har en tendens att patologisera och sjukförklara det som ofta är normala, eller i alla fall förståeliga, reaktioner på livets påfrestningar. Detta leder bevisligen inte till någon hållbar positiv förändring för vare sig oss själva, våra barn och unga, samhället eller folkhälsan.

För att vi ska kunna skapa hållbar positiv förändring behöver vi kunskap om och förståelse för de bakomliggande orsakssambanden till de olika symtom som vi upplever eller möter i vår vardag.

Jag vill i mitt arbete bidra till en ökad förståelse för psykisk ohälsa och dess olika symtom och orsakssamband, samt till ökad kunskap om hållbara alternativ till dagens biomedicinska och farmakologiskt inriktade människosyn. Detta för att skapa hållbar positiv förändring för såväl enskilda barn, unga och vuxna, som för samhället och folkhälsan.

/Lasse Mattila

Punkt. – Release den 22/11

Måndagen den 22 november kommer vi att ha release för min nya låt “Punkt.”. Releasen kommer att ske på digitala plattformarna Spotify, iTunes, YouTube Music, Instagram och Facebook.

Efter höstens inspelning, mixning och mastring av låten “Punkt.” står det nu klar att releasen av låten kommer att ske på min födelsedag måndagen den 22 november. Releasen kommer att ske på sociala plattformarna Spotify, iTunes, YouTube Music, Instagram och Facebook.

Låten vars tema handlar om dysfunktionella relationer och den “giftiga” miljö som dessa utgör är en översättning av finska låten “Piste.” av bandet Stella. Jag har haft låten med mig i många år efter att jag fick Stellas album “Kuuntelija” (Lyssnare) av min numera avlidne bror, Markku. Men det var inte förrän i våras som jag fick impulsen att översätta låten för att släppa den även på svenska.

För arrangemanget, mixningen, mastringen och produktionen ansvarar Magnus Sjöqvist som även producerat mitt tidigare album “På riktigt för dig” (2015). På låten medverkar även sångerskan Lena Arlid Frennberg som tidigare funnits med på singeln “Där du är” (2020)

Du finner texten till låten “Punkt.” som pdf på min musiksida här, och låten så småningom på Spotify, iTunes, YouTube Music, Instagram och Facebook. =)

Lasse