Känslor är inte sjukdomar, störningar eller dysfunktioner. Jag ser att vi i vår samtid har en tendens att patologisera och sjukförklara det som det som egentligen är funktionella reaktioner på livets påfrestningar. Detta leder bevisligen inte till någon hållbar positiv förändring för vare sig oss själva, våra barn och unga, samhället eller folkhälsan.

För att vi ska kunna skapa hållbar positiv förändring behöver vi kunskap om och förståelse för de bakomliggande orsakssambanden till de olika uttryck på lidande som vi upplever eller möter i vår vardag.

Jag vill i mitt arbete bidra till en ökad förståelse för psykiskt lidande och dess olika uttryck och orsakssamband, samt till ökad kunskap om hållbara alternativ till dagens biomedicinska och farmakologiskt inriktade människosyn. Detta för att skapa hållbar positiv förändring för både våra medmänniskor och för samhället.

Lagen om oändliga möjligheter – Nyhetsbrev januari 2021

Du finner nyhetsbrevet för januari månad HÄR.

”Universum är ren energi. Människor också. Ur den energin kan vad som helst skapas. När vi kommer i kontakt med vår sanna essens kommer vi också i kontakt med skapandet och universums oändliga möjligheter.” För många år sen läste Deepak Chopras bok ”Livets sju andliga lagar”. En bok som där och då bidrog till flera nya insikter och öppnade flera inre dörrar för mig. Citatet ovan är hämtat från den boken. Jag har den under senaste tiden reflekterat just kring hur sökandet efter den sanna essensen, och de val jag gjort i livet den senaste tiden (bl.a. att avsluta min anställning för att få ännu mer tid till det som kommit att bli mina hjärtefrågor de senaste åren; att påverka vår syn på det vi kallar psykisk ohälsa och återhämtning) öppnat upp flera nya möjligheter. Möjligheter som troligtvis inte hade uppenbarat sig om jag inte vågat göra de valen jag gjort. Jag kommer att berätta mer om dessa möjligheter framöver, men kände redan nu ett behov av att dela med mig av reflektionerna kring faktumet att när vi stänger en dörr i livet så öppnas det inte alltför sällan en annan. Vilka dörrar skulle du vilja och/eller behöva stänga för att ge utrymme för nya dörrar att öppnas?

I nyhetsbrevet för januari kan du bl.a. läsa om följande;

– Webinar om olika behandlingsalternativ och vägar till återhämtning vid psykisk ohälsa
– Föreläsning på Tankens dag den 7 februari
– RELEASE: För dig
– Kampanjar för rätt till läkemedelsfri behandling
– Vill du vara med och göra skillnad?
– Ett nytt år med webbmagasinet Mad in Sweden
– Nu kan du boka föreläsningar till barn och unga med hjälp av regionalt arrangemangsstöd
– Från deppig till stressad – det utmattade folket av Frida Åberg
– Nytt datum för konferensen ”Rätten till medicinfri vård vid psykisk ohälsa”: 18 september 2021
– Nedtrappning av psykofarmaka – ett meningsfullt inferno
– Kommande aktiviteter

Du finner nyhetsbrevet för januari månad här.

Om nyhetsbrevet

Jag har distribuerat mitt månatliga nyhetsbrev sedan 2008. Nyhetsbrevet syftar till att dela nyheter och reportage om frågor kring psykisk hälsa/ohälsa, välfärd, socialt arbete och utbildning, och till att (förhoppningsvis) generera ett mervärde för dig som är intresserad av dessa frågor.

Vill du prenumerera på mina nyhetsbrev och få dessa direkt i din inkorg så kan du göra detta här. Fyll i ditt namn och din mailadress och bekräfta prenumerationen i det mail som du får efter detta.

Din e-postadress kommer enbart att användas till utskick från mig, och kommer inte att säljas, bytas eller överlåtas till någon annan. Du kan när som helst avsluta din prenumeration genom en länk längst ner på varje nyhetsbrev, alternativt genom att via e-post meddela detta till mig på lasse@lassemattila.com.

Med kärlek och respekt

Lasse Mattila