Känslor är inte sjukdomar, störningar eller dysfunktioner. Jag ser att vi i vår samtid har en tendens att patologisera och sjukförklara det som det som egentligen är funktionella reaktioner på livets påfrestningar. Detta leder bevisligen inte till någon hållbar positiv förändring för vare sig oss själva, våra barn och unga, samhället eller folkhälsan.

För att vi ska kunna skapa hållbar positiv förändring behöver vi kunskap om och förståelse för de bakomliggande orsakssambanden till de olika uttryck på lidande som vi upplever eller möter i vår vardag.

Jag vill i mitt arbete bidra till en ökad förståelse för psykiskt lidande och dess olika uttryck och orsakssamband, samt till ökad kunskap om hållbara alternativ till dagens biomedicinska och farmakologiskt inriktade människosyn. Detta för att skapa hållbar positiv förändring för både våra medmänniskor och för samhället.

RELEASE: För dig

Idag, fredagen den 22 januari, släpps min nya låt ”För dig” på Spotify, iTunes och YouTube Music.

Det var för fyra år sen som jag hade första kontakten med Emeli Sandé och de övriga upphovsmännen till Emelis låt ”Breaking the law”. Två år senare fick jag rättigheterna av Sony/ATV, EMI Music och Warner/Chappell att översätta låten. Efter inspelningen har låten legat i byrålådan i ytterligare två år. Varför det blivit så kan jag inte riktigt förklara. Det har bara inte känts rätt att släppa låten. Inte förrän nu. Varför tiden känns rätt nu har jag egentligen inte heller någon intellektuell förklaring till. Kanske är det nåt med tiden vi lever i. Jag vet inte. Och det kanske inte heller spelar någon roll.

FÖR DIG

När du vet vad du vill
men tror inte du når det.
Och när andra runt omkring dig,
de tror inte ens på dig.

Vet du vem som skulle älska
den personen du döljer
när andras ord blivit lag
som du också följer?

Men jag kommer alltid
bryta mot den lagen för dig.
Jag kommer alltid
stå här och finnas för dig.
För vad som än krävs, och allt därutöver,
vill jag ge dig allt, allt du behöver.
Jag kommer alltid
stå här och finnas för dig.

När du går mot strömmen
och har alla emot dig.
När du står där ensam kvar,
när andra gaddat ihop sig.

Och när allt omkring blivit falskt
och andras ord lagen,
krävs det mod att se och ta chansen
medan du har den.

Jag kommer alltid
bryta mot den lagen för dig.
Jag kommer alltid
stå här och finnas för dig.
För vad som än krävs, och allt därutöver,
vill jag ge dig allt, allt du behöver.
Jag kommer alltid
stå här och finnas för dig.

Fakta

Text & Musik: Lasse Mattila
Original: Sahid Khan, Benjamin James Harrison, Emeli Sandé
Produktion & Arrangemang: Magnus Sjöqvist, Greenhouse Productions.

”För dig” is a version of “Breaking The Law” (Sande, Khan, Harrison). Published by EMI Music Publishin Limited o/b/o Stellar Songs Limited/Sony/ATV Music Publishing (UK) Limited/Warner/Chappell North America Limited. Used by permission. All rigts reserved.

Warner/Chappell Music Scandinavia AB. Breaking the law (Sahid Khan/Benjamin James Harrison/Emeli Sandé).

Du finner låten på Spotify här; på iTunes här; och på YouTube Music här.

Lasse

#breakingthelaw #fördig #release