Känslor är inte sjukdomar, störningar eller dysfunktioner. Jag ser att vi i vår samtid har en tendens att patologisera och sjukförklara det som det som egentligen är funktionella reaktioner på livets påfrestningar. Detta leder bevisligen inte till någon hållbar positiv förändring för vare sig oss själva, våra barn och unga, samhället eller folkhälsan.

För att vi ska kunna skapa hållbar positiv förändring behöver vi kunskap om och förståelse för de bakomliggande orsakssambanden till de olika uttryck på lidande som vi upplever eller möter i vår vardag.

Jag vill i mitt arbete bidra till en ökad förståelse för psykiskt lidande och dess olika uttryck och orsakssamband, samt till ökad kunskap om hållbara alternativ till dagens biomedicinska och farmakologiskt inriktade människosyn. Detta för att skapa hållbar positiv förändring för både våra medmänniskor och för samhället.

Musik på Porter Pelle i Göteborg lördagen den 1/8

På lördagen den 1 augusti kommer jag att spela på restaurang Porter Pelle i Göteborg. Spelningen, som kommer att vara en del av Porter Pelles akustiska kväll, sker i samarbete med musikern, konsertarrangören och managern, Christoffer Lindberg.

Det har varit ett annorlunda och inte helt ospännande år såhär långt. Situationen kring coronapandemin har påverkat stora delar av samhället och inte minst kultursektorn där så gott som alla arrangemang och spelningar blivit antingen avbokade eller framflyttade på obestämd tid.

Även om situationen fortfarande är mycket speciell och fortfarande föranleder många åtgärder i samhället börjar vissa delar av samhället öppnas upp under ordnade former. Det är med stor glädje som jag kan meddela att jag nu kommer att göra mitt första offentliga fysiska framträdande sedan februari (bortsett från vårens digitala arrangemang). Detta genom spelning på restaurang Porter Pelle i Göteborg.

Spelningen, som kommer att vara akustisk, sker i samarbete med musikern, konsertarrangören och managern, Christoffer Lindberg, som bl.a. samarbetat med band och artister som Eldkvarn, Barbados, Pugh Rogefeldt, Caroline af Ugglas, Staffan Hellstrand, Uno Svenningsson, David Urwitz, Mats Ronander, Tommy Nilsson, Carola, Tomas Ledin och Sarah Dawn Finer. Christoffer är även själv sångare i Ulf Lundell-tolkande bandet Posörerna. Med mig denna kväll kommer jag att ha min gamle vän, vapendragare, producent och gitarrist, Magnus Sjöqvist.

Plats: Porter Pelle, Adolf Edelsvärds gata 11, 414 51 Göteborg

För mer information och bokning: Se www.porterpelle.se eller maila info@porterpelle.se.

Platserna under kvällen är begränsade.

Väl mött!

Lasse

Tags: