Känslor är inte sjukdomar, störningar eller dysfunktioner. Jag ser att vi i vår samtid har en tendens att patologisera och sjukförklara det som det som egentligen är funktionella reaktioner på livets påfrestningar. Detta leder bevisligen inte till någon hållbar positiv förändring för vare sig oss själva, våra barn och unga, samhället eller folkhälsan.

För att vi ska kunna skapa hållbar positiv förändring behöver vi kunskap om och förståelse för de bakomliggande orsakssambanden till de olika uttryck på lidande som vi upplever eller möter i vår vardag.

Jag vill i mitt arbete bidra till en ökad förståelse för psykiskt lidande och dess olika uttryck och orsakssamband, samt till ökad kunskap om hållbara alternativ till dagens biomedicinska och farmakologiskt inriktade människosyn. Detta för att skapa hållbar positiv förändring för både våra medmänniskor och för samhället.

Singelrelease 29/5: Där du är

Fredagen den 29 maj släpper vi min nya singel, ”Där du är”. Låten släpps på Spotify, iTunes och YouTube Music.

Där du är

Vad vill vi uppnå och får försaka
för att få livet att gå ihop?
Vad vill jag se när jag ser tillbaka,
vad vill jag stå för och vara emot?

Jag vill vara där du är,
jag vill se allt det du ser,
stå bredvid dig tills ensamheten
inte skrämmer mer.
Jag vill vara där du är,
följa med vid varje steg,
vara där när solen värmer
och när regnet öser ner,
jag vill vara där du är,
jag vill vara där du är

Det sägs att allt här är förgängligt,
att inget varar en evighet.
Och när jag ligger här med dig bredvid
blir det en smärtsam verklighet

För jag vill vara där du är…

Varje ögonblick döljer en evighet
men det var länge sen jag stannade upp i det.
Skilda världar blir lätt till en verklighet,
men var jag än är så vill jag att du vet
att jag vill vara där du är,
jag vill vara där du är

Jag vill vara där du är…

Fakta

Titel: Där du är
Längd: 3:51
Text & Musik: Lasse Mattila
Sång: Lasse Mattila
Stämsång: Lena Arlid Frennberg
Gitarrer, piano & keys: Magnus Sjöqvist
Trummor: Martin Frennberg
Musikproducent & mixning: Magnus Sjöqvist
Omslag: Lasse Mattila

Mer om min musik finner du på www.lassemattila.com/musik och om mitt övriga engagemang på www.lassemattila.com.

Lasse