Jag ser att vi i vår samtid har en tendens att patologisera och sjukförklara det som ofta är normala, eller i alla fall förståeliga, reaktioner på livets påfrestningar. Detta leder bevisligen inte till någon hållbar positiv förändring för vare sig oss själva, våra barn och unga, samhället eller folkhälsan.

För att vi ska kunna skapa hållbar positiv förändring behöver vi kunskap om och förståelse för de bakomliggande orsakssambanden till de olika symtom som vi upplever eller möter i vår vardag.

Jag vill i mitt arbete bidra till en ökad förståelse för psykisk ohälsa och dess olika symtom och orsakssamband, samt till ökad kunskap om hållbara alternativ till dagens biomedicinska och farmakologiskt inriktade människosyn. Detta för att skapa hållbar positiv förändring för såväl enskilda barn, unga och vuxna, som för samhället och folkhälsan.

/Lasse Mattila

Ny singel i slutet av maj: Där du är

I slutet av maj släpper vi min nya singel, Där du är. Låten släpps på Spotify, iTunes och YouTube Music. Mer information om min musik finner du på min musiksida här. Tills lanseringen kan du lyssna på en hemmainspelning av låten här nedan.


Där du är (04:00). Sång: Lasse Mattila, Gitarr: Magnus Sjöqvist.

Lasse