Känslor är inte sjukdomar, störningar eller dysfunktioner. Jag ser att vi i vår samtid har en tendens att patologisera och sjukförklara det som det som egentligen är funktionella reaktioner på livets påfrestningar. Detta leder bevisligen inte till någon hållbar positiv förändring för vare sig oss själva, våra barn och unga, samhället eller folkhälsan.

För att vi ska kunna skapa hållbar positiv förändring behöver vi kunskap om och förståelse för de bakomliggande orsakssambanden till de olika uttryck på lidande som vi upplever eller möter i vår vardag.

Jag vill i mitt arbete bidra till en ökad förståelse för psykiskt lidande och dess olika uttryck och orsakssamband, samt till ökad kunskap om hållbara alternativ till dagens biomedicinska och farmakologiskt inriktade människosyn. Detta för att skapa hållbar positiv förändring för både våra medmänniskor och för samhället.

Ny singel i slutet av maj: Där du är

I slutet av maj släpper vi min nya singel, Där du är. Låten släpps på Spotify, iTunes och YouTube Music. Mer information om min musik finner du på min musiksida här. Tills lanseringen kan du lyssna på en hemmainspelning av låten här nedan.


Där du är (04:00). Sång: Lasse Mattila, Gitarr: Magnus Sjöqvist.

Lasse