Känslor är inte sjukdomar, störningar eller dysfunktioner. Jag ser att vi i vår samtid har en tendens att patologisera och sjukförklara det som det som egentligen är funktionella reaktioner på livets påfrestningar. Detta leder bevisligen inte till någon hållbar positiv förändring för vare sig oss själva, våra barn och unga, samhället eller folkhälsan.

För att vi ska kunna skapa hållbar positiv förändring behöver vi kunskap om och förståelse för de bakomliggande orsakssambanden till de olika uttryck på lidande som vi upplever eller möter i vår vardag.

Jag vill i mitt arbete bidra till en ökad förståelse för psykiskt lidande och dess olika uttryck och orsakssamband, samt till ökad kunskap om hållbara alternativ till dagens biomedicinska och farmakologiskt inriktade människosyn. Detta för att skapa hållbar positiv förändring för både våra medmänniskor och för samhället.

Lansering av Mad in Swedens kultursida – Mad in Sweden

Idag lanserar vi vår nya kultursida, Mad in Sweden Kultur. På sidan finner du bl.a. tips på böcker och filmer kopplade till frågor om psykisk ohälsa, och som bidrar till en kritisk granskning av gällande hälsoparadigm inom framförallt psykiatrins område. På sidan finns även en egen del för dikter och poesi.

Efter att under en tid ha fått en del tips till oss om både böcker och filmer har vi nu äntligen lanserat vår efterlängtade kultursida. På sidan finner du tips på böcker och filmer samt dikter från våra läsare och skribenter runt om i landet. Du hittar kultursidan i mitten av menyraden högst upp på första sidan.

Vill du som läsare tipsa oss om läsvärda böcker, sevärda filmer, eller bidra med en dikt som du skrivit, tveka inte att höra av dig till oss. Vi läser alla tips som kommer in och återkopplar till dig inom 14 dagar från det att vi fått in tipset. Är det så att vi finner tipset intressant kommer vi efter återkopplingen till dig publicera tipset på sidan.

Vill du lämna in en dikt kan du göra detta genom att maila in texten tillsammans med en bild som du äger upphovsrätten till eller med en fri bild från någon av digitala tjänsterna för gratisbilder, så som Pixabay, Pexels och Unsplash. Vi återkommer alltid till dig innan publicering av dikter.

Vi hoppas att nya sidan kan bidra till inspiration för dig som läsare och att du finner något som du tycker är intressant, oavsett om det gäller böcker, filmer eller poesi.

Har du några frågor eller funderingar är du alltid välkommen att höra av dig till oss.

Mycket nöje!

Lasse Mattila
Chefredaktör och ansvarig utgivare
Mad in Sweden

Läs mer på Mad in Sweden här.