Känslor är inte sjukdomar, störningar eller dysfunktioner. Jag ser att vi i vår samtid har en tendens att patologisera och sjukförklara det som det som egentligen är funktionella reaktioner på livets påfrestningar. Detta leder bevisligen inte till någon hållbar positiv förändring för vare sig oss själva, våra barn och unga, samhället eller folkhälsan.

För att vi ska kunna skapa hållbar positiv förändring behöver vi kunskap om och förståelse för de bakomliggande orsakssambanden till de olika uttryck på lidande som vi upplever eller möter i vår vardag.

Jag vill i mitt arbete bidra till en ökad förståelse för psykiskt lidande och dess olika uttryck och orsakssamband, samt till ökad kunskap om hållbara alternativ till dagens biomedicinska och farmakologiskt inriktade människosyn. Detta för att skapa hållbar positiv förändring för både våra medmänniskor och för samhället.

SINGELRELEASE: När jag kommer hem

Idag släpps min nya singel, ”När jag kommer hem”. Du kan lyssna på singeln på Spotify, iTunes och YouTube Music.

För musikproduktionen, liksom för gitarrer, bas, piano och keys, står Magnus Sjöqvist. I trummor Martin Frennberg. Låten inspelad hos Greenhouse Productions.

När jag kommer hem

Jag åker tidigt när du sover,
jag undrar vad du drömmer om.
Vår tid, jag hoppas att den kommer,
att frågan är när och inte om.

För varje gång jag går fylls ögonen av tårar.
Jag vänder om, men jag ska hålla om dig igen
när jag kommer hem.

Varje timme långt ifrån dig
river saknaden till sår.
När ensamheten sluter om mig
känns varje timme som ett år.

För varje gång jag går fylls ögonen av tårar
Jag vänder om, men jag ska hålla om dig igen
när jag kommer hem.

Varje ögonblick vi haft och de vi inte haft än,
varje löfte som jag lagt, bedövar andetagen.

För varje gång jag går fylls ögonen av tårar.
Jag vänder om, men jag ska hålla om dig igen
när jag kommer hem.

Fakta

Titel: När jag kommer hem
Text & Musik: Lasse Mattila
Producent: Magnus Sjöqvist, Greenhouse Productions
Längd: 03:29 min.
Exekutiv producent: Lasse Mattila
Release: onsdagen den 8/4 2020

Lyssna på låten

Du kan lyssna på låten på Spotify HÄR.

Du kan lyssna på låten på iTunes HÄR.

Du kan lyssna på låten på YouTube Music HÄR.

För mer information

Mer om min musik finner du på www.lassemattila.com/musik.

Lasse