trygghet
/

Med dig känner jag mig trygg

Spotify

Med dig känner jag mig trygg. Du är den enda jag kan lita på. Du håller alltid vad du lovar, och jag vet att jag kan ringa till dig när jag behöver det. Jag har aldrig gjort det, men bara vetskapen om att du finns där hjälper mig.

I skolan är det ingen som bryr sig. Min mentor, som jag aldrig träffar, ringer hem ibland för att säga att jag inte är på lektionerna. Vi har suttit i jag vet inte hur många möten, men det är ingen som bryr sig egentligen. Det känns som vi sitter där bara för att de ska kunna säga att de har gjort något i fall att jag skulle ta livet av mig.

Igår fick jag höra att min socialsekreterare hade slutat. Hon var snäll. Hon var den sjunde socialsekreteraren på de tre åren som jag varit aktuell på soc. Det finns också en familjebehandlare som kommer hem till oss en gång i veckan, om det inte kommer något annat i vägen. Jag säger att saker går bättre nu och han tycker att det låter bra.

På BUP vill de mest bara ge mig mediciner. Jag mår skit av dem. Jag är där en gång i månaden och hon som jag träffar lägger alltid huvudet på sned och frågar hur jag mår. Jag säger att det är bättre och sist sa hon att vi ska avsluta vår kontakt, men att jag ska fortsätta ta medicinerna.

Mamma tycker att kontakten med BUP är viktig, men hon fattar ingenting. Jag tror inte hon bryr sig heller. Hon bryr sig bara om sin nya kille. Pappa jobbar mest, och när han inte gör det så dricker han. Jag tror han gör det för att dämpa sitt dåliga samvete.

Jag känner inte ens dig men du är den ende jag kan lita på. Du håller alltid vad du lovar och jag vet att jag kan ringa till dig när jag behöver det. Jag har aldrig gjort det, men bara vetskapen om att du finns där hjälper mig. Med dig känner jag mig trygg.

Lasse Mattila

Spotify